Изкуството на кулинарията намери своя пристан в Арт комплекс „Анел“
В изисканите Западни общества кулинарията е не само престижна професия. Умението да създаваш новаторски рецепти и да ги предлагаш като спектакъл на висок клас потребители е ценено изкуство.
Затова и собственикът на Арт комплекс „Анел“ Ангел Симеонов – поет, колекционер и меценат на изкуствата – предприе нова форма на съчетание между кулинарията, туризма и изобразителното изкуство. Така се роди идеята на 20 юли 2024 г. в комплекса да демонстрират своите умения четирима от участниците от Hell’s Kitchen България, сезон 6.
Тяхното Cooking show завладя присъстващите повече от 100 ценители, които се радваха като деца на магиите, сътворени от любимите участници от „Кухнята на Ада“ (Hell’s Kitchen) – Полина, Царина, Керан и Симона. От предястието до десерта – на всеки етап от продължилото 3 часа шоу – изненадите и забавленията не спираха.
Защото 4-степенното меню не е предвидено за бързо преяждане, а за наслада на публиката, за възможността да участва във всеки детайл и да задава въпроси на всяка стъпка.
Какво да кажем за екзотичното меню?
Ако то ви звучи непознато, значи още усилия ще трябват на 4-мата магьосници, за да го представят и на други места.
Ето какво опитаха щастливците в 5-звездния ресторант на Арт Комплекс „Анел“:
Амюз Буш: Тартар от Сен Жак върху сотирана полента във формата на ринг, мус от Шалот и чипс от уакаме;
Салата: Листни зеленчуци (микс салати) със зехтин и сол, гриловани праскови, обвити в прошуто, бурата, пълнена с конфитюр от праскови, орехи, балсамико, цветни чери домати, фламбирани калмари и зрънца нар;
Основно: Лаврак с три муса (от карфиол, грах, морков), скариден биск, босилеково масло и пуканки от телешко и скариди с филирани бадеми;
Десерт: Ром баба с меренг, печени череши и прах от лиофилизиран грах.
Наздравиците за всички участници се подразбират! А на финала носталгичната ретро музика подкани присъстващите на разходка сред огрените от последните слънчеви лъчи скулптури в парка на Арт комплекс „Анел“.
Последвайте ни