Веднага след като прокуратурата оповести скандалните аудиозаписи от които става ясно, че Цветан Василев, Васил Божков, Александър Паунов от БСП и „журналистът“ от „Фрогнюз“ – бившият агент от ДС Огнян Стефанов, дирижират метеж против правителството, целокупният протестариат, гравитиращ около друг подсъдим бизнесмен – Иво Прокопиев, се метна на барикадата в тяхна защита.

Репортерката от БНР Силвия Великова  очаквано веднага е потърсила за коментар Огнян Стефанов, вероятно надявайки се същият да отрече за разговорите си с Васил Божков.

Събеседник на Божков от скандалните записи призна за разговорите, но бързо се отрече от метежника
 

Вместо това обаче ченгето от ДС изрично признава, че е говорил с Божков и записите са автентични, но според него в тях нямало нищо лошо. „Нямам никаква роля в това. Не мога да отговарям за него. Не го познавам този човек“, казва уплашено за Божков Стефанов.

Ексклузивно! Васил Божков в гореща връзка с депутат от БСП и Огнян Стефанов в заговор срещу Борисов и Гешев! АУДИО

Разговорите между двамата обаче показват съвсем друго. Не само че се познават прекалено добре и са повече от приятели, но и в детайли обсъждат Цветан Василев, служебно правителство след оставка на кабинета, кой е Пламен Узунов, как ще „орежат“ правомощията на главния прокурор, може ли да се промени конституцията и прочие.

Скандално: Черепа щял да реди служебното правителство, ако кабинетът хвърли оставка! 

Божков заявява, че ще даде на Стефанов „опорни точки“ и коментира насрещно получени от Агент Академик „анализи“. В допълнение Васил Божков дори указва на Стефанов какво точно трябва да пише.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ