Планински спасители от отрядите в Разлог и Банско провеждат трудна акция в Пирин по транспортиране на пострадала туристка, каза планинският спасител от отряда в Банско и заместник-кмет на общината Стойчо Баненски, цитиран от БТА. 

Сигнал за инцидента в планината е подаден малко преди 13:00 часа днес. Веднага се сформират екипи от Разлог и Банско. По първоначална информация пострадалата туристка е на 52 години и е с травма – счупен глезен. Инцидентът е станал в района на Разложки суходол и Баюви дупки в Пирин планина. 

Очаква се дълга акция, мястото е отдалечено, а екипите вече са тръгнали към пострадалата. В акцията към момента участват шестима планински спасители от отряда в Разлог, с ръководител началникът на отряда Любчо Джолев. От хижа „Вихрен“  са се отправили и петима спасители от отряда в Банско, като към тях ще се присъедини и трета група планински спасители, каза още Стойчо Баненски. 

След подаване на сигнала е потърсена помощ и съдействие с хеликоптер, но такава към момента няма да бъде предоставена. Маршрутът по транспортиране на пострадалата туристка ще е през хижа „Яворов“, като се очаква акцията да е дълга, поради трудността на терена, посочи Стойчо Баненски. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук