"Умореният от парадигми българин, в дилемата между Кончита Вурст и Алала Пугачова, избира Алла Пугачова. Не бива да допускаме най-важната идея, европейската, да бъде загубена, заяви Петър Москов на първия конгрес на Реформаторския блок, информира Канал 3.

Той призова тя да бъде защитавана през завръщане към европейските, консервативни ценности. Затова Москов направи заявка РБ да завие още по-надясно, към "дясна, консервативна алтернатива"и да скъса със социално-либералните заблуди на прехода, "защото ние не можем да приемем, че едно общество да има устойчивост, когато едни граждани могат да имат само права". Без да споменава думата "цигани", Москов визира именно тях, като посочи, че получаването на социални помощи се е превърнало в модел на живот. И Москов, и Николай Ненчев призоваха в словата си за обединение на десните формации.

Ударението бе сложено върху призива за завръщане на ДСБ обратно в РБ.

"Дали ДСБ трябва да бъде част от блока? Да, и без това огромна част е тук в залата", заяви Москов по повод присъствието на цели структури, които предпочетоха РБ пред Радан Кънев. Самият Кънев не присъства на форума на конгреса, но за него довчерашният му приятел беше подготвил специално конско. Бившият здравен министър заяви, че само чрез обединение и участие в управлението можело да се постигне промяната .

"Другото е заемане на героични пози на неудачници, изолирани от всичко", нахока Москов лидера на ДСБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!