Скандалът с двойното гражданство на Кирил Петков добива международни измерения и поставя черен печат върху репутацията на нашата родина България.
На пръв поглед сложните му словесни пируети няма да го измъкнат от задънената улица, в която влезе заедно с президента Румен Радев.

По времето, в което беше министър на икономиката, Петков е имал редица срещи с чужди дипломати, включително и с посланичката на Канада, за която умишлено скри.
 

Една от срещите му, обаче е с посланика на Япония Н.пр. Нарахира (на снимката) на 8 юни т.г. поставя страната ни в изключително деликатна ситуация.

При прегрешение като това на Петков, в Япония директно се влиза в затвора.

Интересно как нация с висок морал и традиции като японската ще приеме решението на Конституционния съд, което разобличава Петков и как това ще се отрази на отличните й отношения с България.

Водопадите от думи, които излива сега Петков за собственото си обществено оцеляване няма как да оправдаят наглостта и безочието му. Не могат да му помогнат нито неговите приятелчета от кръга "Капитал", нито вечната им мантра, че за всичко е виновен Делян Пеевски.

Сега пред Петков остава само един изход - незабавно извинение пред българските граждани и оттегляне от политиката.

Всичко друго би било предателство към националните ни интереси!

Ивайло КРАЧУНОВ