Попълнете търсена ключова дума или фраза

Кайнарджа откъсната от света, влакът от Силистра замръзна

https://blitz.bg/obshtestvo/kaynardzha-otksnata-ot-sveta-vlakt-ot-silistra-zamrzna_news477662.html Blitz.bg Силистра, България 08 Ян. 2017, 10:26 2421 прочита 0 коментара
Обстановката в Русенска област постепенно се нормализира. В Силистренска обаче, ситуацията продължава да е усложнена. Все още има населени места без ток, аварийни екипи са работили и през нощта, съобщава БНТ.
Ограничено е движението за всички превозни средства в областите Силистра и Разград. Пътищата в Силистренско все още са непроходими и затворени с малки. Към момента няма информация за бедстващи хора в региона.
 

Все още няма телекомуникационна връзка с община Кайнарджа и липсва информация каква е ситуацията в тези села. Пътят Силистра-Русе-Шумен-Добрич е затворен за движение след 20 часа снощи, заради нови снежни навявания.
 
За втора поредна нощ не е тръгнал влакът от Силистра за София, тъй като на железния път има преспи и не е разчистен.
 
Ситуацията на територията на Русенска област постепенно се нормализира. Отворени за движение на всички автомобили са пътните връзки от Русе към Бяла и Велико Търново и от Русе - за Плевен. Ограничения има за превозни средства до 12 тона за пътя Русе - Разград. По направление за Силистра и за остава все още е ограничено движението на всички превозни средства, независимо от това, че екипи на пътното управление работят.
 
В Русе температурата на въздуха е минус 11,3 градуса, снеговалежът спря, а вятърът в Русе е бил със скорост 20 метра в секунда. Граничният пункт Дунав мост при Русе е отворен. Разчистен и пътят Гюргево-Букурещ.
 
Приютът „Добрият самарянин" не спира да посреща бездомни хора, които търсят спасение от студа и виелицата. В последните два дни спешни екипи събират от русенски улици премръзнали хора и ги прибират на топло.
 
Щабът в Русе реши при падането на температурите премръзналите хора да се настаняват в новооткритият кризисен център. Причината - приютът "Добрият самарянин" е препълнен с хора. В момента в него има 79 души при капацитет от 60 места. Когато се наложи той може да побере и още, и това вече се е случвало през януари минала година. Тогава в него бяха прибрани 93-ма човека.
 
В тази тежка зимна обстановка не липсват и добри жестове -голяма шивашка фабрика обеща да дари на общината 10 мобилни телефона за връзка в извънредни ситуации. Същото дружество има намерение да наеме на работа 10 бездомници от приюта и така да се освободят места за други крайно нуждаещи се. В същото време Червеният кръст е осигурил и 100 порции храна за кризисната трапезария.
 
По думите на управителя на приюта „Добрият самарянин" - Русе - Стефан Стефанов обаче, когато дойдат вече истинските тежки снежни дни и когато хората се увеличат драстично, наистина, тогава ще има нужда от дарения - става дума за топли завивки и храна".
 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам