Бездомник от Симеоновград издъхна от измръзване и глад, информираха от полицията. Човекът се казва Митко и от доста години се скита немил и недраг по мазета и навеси, но често му прилошавало от глад.
Приютил го в своята барака друг бездомник, но той не можел да му даде коричка хляб, защото се издържал от социални помощи, а те не стигали до никъде.
Митко бил открит случайно да бере душа в бараката от преминаващи хора, които извикали линейка. Екипът го транспортирал до болницата. Лекарите само констатирали смъртта му и причините за нея: студ и глад. Човекът не бил слагал залък хляб в устата си от няколко дни.

Имаше и друг подобен случай преди време, спомниха си полицейски служители, бездомникът е бил намерен в изоставена къща в покрайнините на Симеоновград с гангрена на краката. Ромско семейство прибирало инвалидната му пенсия срещу едно парче хляб и не се грижело за него. Медицинският екип, извикан от непознати, едва влязал в помещението, задушаван от мириса на гнила човешка плът. Човекът бил опериран в болницата и като по чудо оцелял. /Тодорка Николова, БЛИЦ