Истинско кощунство извършили жители на монтанското село Горно Озирово, предаде BulNews. Те изхвърлили костите на свой починал роднина от гроба му, за да заровят на негово място друг мъртвец.

Зловещата сцена се разиграла още на 19 септември, но едва сега била разкрита от полицията. Преди няколко дни кметът на селото подал сигнал в полицията за намерени човешки кости в близост до гробищния парк. Ченгетата започнали разследване и установили, че те са на 44-годишен мъж, починал през 2009 година. Оказало се, че те били изровени от гробницата, в която той бил положен, и захвърлени най-безцеремонно. На тяхно място бил погребан 81-годишен мъж, починал на 17 септември тази година. Възрастният покойник е баща на починалият преди 9 години мъж.

Деянието е извършено от роднини на двамата мъже. С.Д. /46 г./, П.Д./67 г./ и Д.Н./72 г./, и тримата от Горно Озирово, са решили да си спестят от погребение. След отварянето на гробницата тримата изхвърлили намиращия се в нея вързоп с трупни останки от човешко тяло в дере в непосредствена близост до гробищния парк и заровили другия покойник.
По случая е образувано бързо производство.