ГЕРБ не само започнаха състезание към дъното, те са на път да го спечелят. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в рамките на дебата по второто четене за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лв. за действително получен глас, предаде "Фокус".

„Този дебат ще завърши така, както започна – скандално, неприятно, с повече недоизказано, отколкото казано. Колкото и да се говори последните три-четири седмици по този въпрос, нищо не се каза по същество. Ако това беше целта ви, ако първоначалната идея е била това – публичната дискусия да бъде ангажирана с темата за партийните пари, а не със сериозните проблеми на българското общество - е, в това като че ли успяхте“, каза Зарков.

По думите му са се забравили грешките на Министерство на финансите, което е направило така, че да се плаща повече, отколкото пише в бюджета. „Не се забелязаха протестите, свързани с цената на горивата. Не се забелязаха протестите на медицинските сестри. Не обръщате внимание на протестите за застрояването на София. Слепи и глух и оставате за онези, които протестират, тъй като Законът за Черноморското крайбрежие е по-строг към тези с палатките, отколкото към тези с багерите“, каза още Зарков.

По думите му се наказват по-слабите, за да укрепят по-силните. Зарков подчерта, че големите и силни партии ще имат пари, а тези, които се борят за обществено доверие няма да имат. „Покрихте тези теми с единия лев, поне за сега. Предупреждавам ви, ще платите сериозна цена за това. Вие не само започнахте състезание към дъното, вие сте на път да го спечелите“, подчерта Зарков. 

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски призова да има представители на Министерски съвет по време на обсъждането на точката.