Четенето на интересни и стойностни книги е цяла култура. За да поддържаме читателския си интерес винаги висок, трябва да избираме увлекателни и добре оценени творби, част от които са и топ избор за повечето хора. Някои от тях са станали дори и бестселъри, като колкото са по-купувани те, толкова по-голям е шансът и ние да открием по нещо за себе си между редовете. 

Днес има много световни и български автори, чиито вълнуващи произведения са култови и си заслужават да бъдат прочетени. Те са определени като най-продаваните книги на всички времена, а славата им остава вечна. Такива ще откриете в голямо разнообразие в онлайн книжарница Хермес, където Ви очакват исторически и любовни книги, класики, фантастика и още много други литературни жанрове, с които ще погледнете на света по друг начин.  

Кои книги се четат най-много от българите

Не е гаранция, че най-продаваните книги ще се харесат и на самите Вас. Всеки български читател си има свои индивидуални предпочитания за творбите, с които се развлича, като основното тук е да успеем да открием истинско литературно богатство по време на четене. Ако в един момент от живота си имаме потребност от проза и сатира, то в друг ще се нуждаем от любовни рими и романи със същата тематика.

Много от читателите пък намират криминалетата и психотрилърите за завладяващи, защото с тях поддържат напрежението през цялото време, а това ги прави едни от най-търсените на българския пазар.Но, ако трябва да отличим един конкретен жанр като най-предпочитан, то това биха били биографиите и автобиографиите на популярни личности.

Какви жанрове ще откриете в книжарница Хермес

Ако една творба е най-продавана, то това означава, че има нещо, което да я отличава от останалите. Дали основният сюжет, или финалната развръзка, или пък въздействието ѝ върху читателя - важно е цялостното усещане, което получаваме от художественото произведение. В книжарница Хермес ще откриете топ произведения в литературни жанрове като:
  • Фантастика и фентъзи;
  • Съвременна проза;
  • Хорър;
  • Трилъри;
  • Криминални романи;
  • Романтика;
  • История;
  • Поезия;
  • Класика;
  • Приключенски романи;
  • Автобиографии и др.
Всеки един жанр в художествената литература си има определена “тоналност”, която оказва силен ефект върху настроението на читателя и усещането, което му дава при прочитането на последната страница. Някои от най-продаваните творби са наситени със житейски смисъл и ни карат да мислим, но други имат по-скоро развлекателна стойност и неангажиращо въздействие. 

Има ли предложения за деца

Децата трябва да четат книги от най-ранна възраст. Това ще им помогне да обогатяват постоянно знанията си, също както и да опознават света по интелигентен и независим от модерните технологии начин. В книжарница Хермес ще намерите детски книжки на задължителни автори, но и нови, и най-продавани такива, които също има какво да дадат на младото поколение.