Вярвам в еволюцията. Ако оставяш на този, който идва след теб, нещо добро, значи си свършил полезна работа за държавата. За времето, през което бях министър, мисля, че успях да стабилизирам системата и проф. Николай Денков може да стартира успешно. Той е автор на плана за оперативната програма за образованието и това също много му помага. Той не е излизал на практика от министерството от времето на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки. Проф. Денков не е част от моя екип от април месец. Това каза пред камерите на БНТ бившият министър на образованието Меглена Кунева.
В тази оперативна програма са заложени 1.3 млрд. Това е огромна сума за нашето образование. Ние вече се видяхме два пъти с проф. Денков. Аз съм спокойна за министерството и съм убедена, че той ще се справи. Аз спрях определени проекти по ромската програма, чрез които едни пари щяха да отидат в погрешни ръце. Мога да дам пример.

Един проект беше написан за училище, в което изобщо не учат ромски деца. По случаите тече разследване. Моята задача беше да не се допускат течове и корупция. Това трябва да бъде задачата и на следващия, и на по-следващия министър. Имахме одит през октомври и са написани предписания. Това е най-важното за нашата държава - контрол, категорична беше Кунева.

Неприемането на "Антикорупционния закон" остава горчив привкус у мен. Той мина с огромно мнозинство на първо четене, но после започна отлагането. Колкото и красиви приказки да си говорим срещу корупцията, трябва да има реални действия. Към момента в Реформаторския блок сме четири партии, но днес ще обявим разширяване. Има огромен интерес към влизането в нашата коалиция, разкри Кунева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!