Жандармерия, отряд за борба с тероризма и десетки полицаи издирват в момента избягалия затворник Борис Иванов, съобщава Нова тв. Следови кучета са намерили дрехи на беглеца и са по следите му.

Униформените претъсрсват всеки храст и са убедени, че съвсем скоро ще го заловят. Главният секретар на МВР Младен Маринов също е бил на място в късните часове в петък, за да даде инструкции за издирването. Прекъснат е пътя в близост до жп. прелеза Ловеч. Под полицейска блокада е целият район между ловешките села Александрово, Дренов и Деветаки. 

Властите вярват, че рецидивистът Борис Иванов ще бъде намерен до края на деня.

Хората от съседните села се надяват издирваният мъж да не е в района и да не притеснява възрастните хора. Иванов е рецидивист, осъждан за блудства и кражби. До момента е излежал половината от присъдата си. След като избяга по време на работа извън затворническото общежитие в Ловеч, той е в неизвестност втори ден.

Припомняме, че на 21 юни Иванов избяга от затвора в Ловеч, където е излежавал 13-годишна присъда за блудства и кражби.  48-годишният Борис Иванов излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби, постановена през 2011 година. В началото на месеца е преместен в общежитие от отворен тип, тъй като излежал 7 години от присъдата си. През деня чистел в млекопреработвателен цех извън затвора. Около 10:30 часа в четвъртък служител от фирмата съобщил за липсата му.