Бягството на пандизчията Борис Ангелов не е първото в затворническата му биография, научи ексклузивно БЛИЦ. Преди няколко години 48-годишният рецидивист е имал и друг случай, при който се отклонил от външен обект и се укрил, научи медията ни. Предишното му бягство е от затворническото общежитие от открит тип в Разделна, където той е доизлежал присъда за закана и изнасилване.
48-годишният изпечен рецидивист, който все още се издирва заради отклоняването от външен обект, където работил, докато изтърпявал последното си наказание в Ловешкия затвор, е със серия престъпления и присъди зад гърба си. Информатори на медията ни разкриха, че е лежал в затвора в Белене, а след като режимът му е бил променен от строг на общ, е бил преместен в общежитието от открит тип в Разделна за доизлежаване на присъдата му за изнасилване.
 
Наказанието влязло в сила на 11 декември 2003 година, а в Разделна бил преместен на 24 април 2007 година. Проявявал се като примерен затворник – неконфликтен и работлив. Три години след престоя си там – на 13 май 2010 година, извършил бягството от т. нар. питомник на общежитието. Впоследствие, след като бил издирен и задържан, Борис споделил пред полицаите, че решението взел спонтанно... след като си пийнал повечко.
 
В деня на бягството през 2010-а Борис Ангелов също бил разпределен на работа на външен обект. След като поприключил със задълженията си малко след 17 часа, невъзмутимо отишъл при един от шофьорите на камион – собственост на фирма, която е в търговски отношения със затворническото общежитие, и го помолил да го вземе със себе си, тъй като приключил с работата вече и бил в същата посока – към Добрич.
 
Вечерта управата на ЗО-Разделна разбрала, че Ангелов е изчезнал и очевидно няма намерение да се прибере, и започнало издирване. Пандизчията се укривал в продължение на 20 дни, когато издирвачите успели да влязат в следите му. Служители на Второ РУП на МВР-Добрич сгащили рецидивиста на 3 юни в добричкото село Карапелит и вечерта на същия ден го закопчали.
 
Оказало се, че Борис Ангелов Иванов се укривал в дома на свой бивш съкилийник. При настоящото му бягство от Ловешкия затвор обаче тази опция отпаднала. Веднага след като Борис духнал от външния обект, кметът на Карапелит и полицаите от местното районно са били предупредени, че той отново може да потърси там убежище от закона. След проверка станало ясно, че неговият бивш съкилийник и приятел от две години е в Германия, където... работи, довериха още източниците на БЛИЦ.
 
Към момента няма данни Борис Ангелов Иванов да е установен и задържан. Щателни проверки и наблюдение се извършват по всички възможни места, където той би могъл да се укрие.
 
Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ПОДРОБНОСТИ ПО СЛУЧАЯ, КАКВИ СА ИЗВЪРШВАНИТЕ ОТ БОРИС АНГЕЛОВ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ И ПРИСЪДИТЕ, КОИТО Е ИЗТЪРПЯВАЛ