Държавата в лицето на зам.-вътрешния министър Енчо Мирчев обяви официално, че няма данни за корупция и уреждане на българско гражданство от страна на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.
Мирчев поясни, че от датата на налагане на американските санкции в МВР не е имало данни за извършени престъпления от Делян Пеевски.

Това на практика означава само едно - включването на Пеевски в т.нар. черен списък "Магнитски" е компромат, който рикошира не само срещу поръчителите му, но и срещу България.

Вече няколко месеца Агенция БЛИЦ излиза с разкрития, че абсурдните обвинения срещу Делян Пеевски са изфабрикувани и нямат нищо общо с действителността.

Разобличихме и начина, по който пасквилите с фалшива информация са били изпратени на чужди посолства, Европейски институции и Вашингтон. Което нанесе тежък удар по репутацията на нашата родина. 

В същото време трубадурите на задкулисния кръг "Капитал" не се умориха да бълват доноси срещу Пеевски и да призовават включването и на други политици, предприемачи и бизнесмени по "Магнитски". Само, че днес не кой да е, а зам.-вътрешния министър Мирчев каза от първо лице, че Пеевски не е извършвал престъпленията, които му се приписват.

Контролните органи провериха из основи Пеевски, сега действията им трябва да се насочат и срещу кукловодите на мракобесието.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев разкри в интервю за БЛИЦ, че има поне 3 доказателства, че обвиненията по "Магнитски" са писани в офисите на "Капитал". Нещо повече - Цонев поясни и коварната схема, с която представителите на този кръг се опитват да злепоставят Пеевски и ДПС пред САЩ.

Бумерангът на лъжите ще се стовари с цялата си сила срещу поръчителите на долнопробните манипулации.

Държавата има сили да докаже, кои са авторите на незаконния "черен списък" и е време да ги извади на показ, за да защити устоите си и да върне вярата на българските граждани в справедливостта!

Ивайло КРАЧУНОВ