"Служебното правителство направи редица неприемливи внушения, в това число и срещу Делян Пеевски. Изготвен бе т.нар. "черен списък" по случая "Магнитски", който е напълно незаконен. Ние няма да подкрепим модел на реваншизъм, който противоречи на Конституцията и законите на страната.  Реваншизмът не може да реши проблемите в икономиката и здравеопазването.
Това заяви Халил Летифов от ДПС в предаването „Лице в лице“ по БТВ.


Удовлетворени сме от приетото увеличение на пенсиите, защото беше наше предложение. Ние сме за актуализация на пенсиите, предвид тежките зимни месеци. Това не бяха пари, раздавани от джипката, а по правилата на парламентарната демокрация, подчерта народният представител.

„Финансистите в правителството се съгласиха, че тези мерки са изпълними, парите ги има. Прокламациите, които чувахме първоначално, вече не се чуват. Това е мярка пряко за хората и си мина по нормалната парламентарна процедура“, посочи той.

По отношение на скандалите в парламента, Летифов заяви:

„За съжаление това е част от парламентарния пейзаж, който не помага за издигане на авторитета на институцията. Това се дължи и на факта, че заявеното от протестните партии се провалиха. Реваншизмът не работи.

Видяхме едно противопоставяне. Това доведе до два провалени парламента. Трябва да разберем, че докато няма диалог и възстановяването на нормалността, това ще продължи. Не бива някой да бъде натикван в ъгъла. Кризата вече е политическа и ако не намерим общ език резултатът в следващия парламент ще е същата.

Правят се внушения. Всяка една политическа сила има своите приоритети. Това, че подкрепяме различни политики на някоя политическа сила, не значи, че има сватба или коалиция. Това политическо говорене засили раздора между политическите сили. Ние пряко носим отговорност за политическата криза. Очаквам по-голяма нормалност в следващия парламент“, смята депутатът от ДПС.

„Ние критикуваме от 12 години модела на управление на ГЕРБ. Внушенията по определени казуси рушат доверието в институцията. Има си институционален ред, по който се доказват определени твърдения. Днес виждаме същия модел, но с обратен знак“, изтъкна Халил Летифов.
На въпрос за подкрепа на президента Румен Радев за втори мандат, Летифов заяви:

„Ние го подкрепихме преди пет години, с условието да се премахне моделът „ГЕРБ“. За нас реваншизмът не може да е начин на правене на политика. Това няма да реши проблемите на хората. Ако не възстановим нормалността в българската политика, ще загубим всички.

Очакваме следващият президент да е обединител на нацията. Можем да излъчим и наш кандидат“, предупреждават от ДПС. Той разкри, че сме в риск да загубим пари, тъй като от ЕК настояват да обсъдят Плана за възстановяване с редовно избрано правителство.