ГЕРБ е обединен, ГЕРБ прави политика за хората. Това отговори депутатът Маноил Манев във връзка с атаките срещу управляващата партия.

Той смята, че в момента има общ фронт срещу ГЕРБ.

"Премиерът го е казал не веднъж, че ние правим политиката за българските граждани. Това е силната партия, силния политик – да може да излезеш да удари по масата", каза пред БНТ Манев.

Относно борбата с олигархията той каза, че има решителност и това води до атака. Похвали и активността на главния прокурор.

"Как да си го обясниш това, че всеки знае, че тръгнеш ли да го решаваш тоя проблем, вълната срещу теб няма как да ти се размине. Е, няма как да не ти отговорят. Да я направиш тая крачка, това всъщност е държавническото отношение. Рискуваш имидж, уют и влизаш в тая битка. Това не мога да приема, да стоиш отстрани да сочиш с пръстчето", коментира депутатът от ГЕРБ.

По повод акциите на Васил Божков да качва карикатури и странни твърденията, Манев каза:

"Аз професионално съм работил в МВР 15 г. Ако за хората това е нов начин на игра, във времето не е нищо ново. Като почнете от най-дребния джебчия - първото нещо, което го съветват адвокатите –атакувай ги".

"Вижте, имаш повдигнати десетки обвинения, прокуратура работи, съд работи. Ако някой в България може да каже, че прокуратура и съд не са свободни, ще си сложи грях на душата. Когато имаш обвинения, си търсиш защита – било то през лъжи, рисунки, през бягане в чужбина.

Всъщност накрая ще се произнесе съдът", отбеляза още депутатът от ГЕРБ.

Сподели, че му е странно и поведението на БСП в тази връзка.
"Малко ми е странно, че наистина най-чаровните говорители на БСП се хвърлиха да защитават темата с г-н Божков. Странно ми е, разбирате ли?", каза Манев.

И накрая подчерта - "Той е обявен по издирване със закон, той по закон трябва да се озове тук".