Жалко е, че интригите по отношение на Дончева тръгнаха точно от ИТН. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

"Днес очакваме да бъде приет първият закон, с който ще започне съдебната реформа - закриване на личното бюро на главния прокурор. Малка крачка в страни от реалните проблеми в съдебната система. Малка е, но все пак я има", заяви Манолова.

По думите й този парламент, макар и кратък, успя да приеме полезни решения за българските граждани.

"За 12 години Борисов така и не успя да преизчисли пенсиите, последното им преизчисляване е през 2008 г. Сега ще има увеличение от 25 декември средно с 15%. Сега няма да има български пенсионер, който да живее под линията на бедност. Най-ниската пенсия, която ще се получи, е 420 лв. Същото е и с майчинството", каза тя.

"Подкрепа ще има и за бизнесите, земеделските производители, хората в сектор Култура за първи път и артистите на свободна
практика, читалищата и театрите, което е важно предвид кризата, която настъпва", уточни Манолова.

"В този кратък емоционален парламент бе тежко нарушен добрият тон с интриги, нападки и сплетни. Резултатите обаче са в полза на българските граждани, но можеше да направим и повече. Например законът ни за частния фалит изобщо не стигна до пленарна зала, но тук отговорността е на големите партии. Отговорността, че не бе съставено правителство, е на хората, които спечелиха мандата", каза тя.

"Жалко е, че интригите по отношение на Дончева тръгнаха точно от ИТН. Надявам се, че ще се прояви разум и партиите на промяната ще работят за промяната, за повишаване на доходите на българските граждани и за защита на хората от монополите, сметките за ток, вода и парно", добави Манолова.