Откакто ДПС заговори открито за ролята на кръга „Капитал“ и лично на Иво Прокопиев в овладяването на държавата и дирижирането на задкулисието, медийната машина на разградския олигарх започна да работи на пълни обороти и няма нито ден без името на Пеевски да не се спомене поне по три пъти от "Капитал" и "Дневник".

Но не само - вчера Христо Иванов също обикаля с бездомните песове да търси в дъжда Пеевски по села и паланки, онзи ден Прокопиев дава интервюта за Пеевски. Днес Кирил Петков открива предизборната си кампания с Пеевски, а преди седмица и Румен Радев, президентът, и той говори за Пеевски.

Пеевски, та Пеевски. Всички се катерят по гърба му, все едно няма други теми в държавата, все едно цените на тока и на горивата не скачат до небето, все едно стоките за потребление не поскъпват в пъти, все едно не сме в пика на пандемията от Ковид.

И за това ли им е виновен Пеевски? Сигурно и лошото време е поръчал - сняг през октомври, къде се е чуло и видяло, няма начин Пеевски да не е замесен.

Но явно не могат без Пеевски хората от кръга "Капитал", щом постоянно им е на устата. За сметка на това очевидно  въобще не се интересуват от истинските проблеми в обществото, макар неистово да драпат към властта.

Вчера „Дневник“ на Иво Прокопиев пак претопля старата мантра, че Пеевски контролирал службите, защото Недялко Недялков, бивш зам.-шеф на ДАНС, не бил възстановен на работа от Върховния административен съд. А според "журналистите" на Прокопиев, последният бил „свързван“ с Пеевски.

С какво е „свързван“, освен на страниците на “Капитал“ и „Дневник“, не става ясно? Вълшебната думичка обаче постоянно идва на помощ, когато трябва да се скалъпи поредната манипулация.

Не „свързан“, което може лесно да се докаже или опровергае, а удобното „свързван“.
Върви да докажеш, че нямаш сестра, или че не си „свързван“ с някой, щом Прокопиев твърди, че е така. Ще докажеш, но друг път. Оставаш си „свързван“ и няма сила, който да ги накара да спрат с лъжите.

Как може бившият депутат и настоящ кандидат такъв Пеевски да е контролирал, или което е още по-безумното, и в момента да контролира, специалните служби, след като ДПС повече от 10 години не е във властта?

Назначенията от 2009г. в ДАНС и МВР са на ГЕРБ, а сега на Румен Радев. Как всесилният според „Капитал“ Пеевски от ДПС ги „контролира“ тези служби?

И как така ги контролира, като постоянно го проверяват и МВР и ДАНС и прокуратурата, и то все по доносите на хората около Прокопиев.

За каквото се сетят – нов донос и „контролираните“ от Пеевски служби, веднага започват с проверките. Някой да е чул ДАНС да проверява Прокопиев? Не е чул, явно скоро няма и да чуе.

Прокопиев обаче си признава в интервюто - създай илюзорен враг и прехвърли на него цялата нечистотия, която сам твориш.

Това е простата истина, ако човек има очи да я види. Прокопиев с шестима министри в първото правителство на ГЕРБ, с правосъден министър и министър на вътрешните работи в другите.

На кого е била реалната власт в последното десетилетие в държавата и в службите, след като човекът си има министри и дори силови такива? На Прокопиев. А къде е Пеевски в правителствата на ГЕРБ и в служебните кабинети от тази година, които изчегъртаха от службите старите назначения на ГЕРБ и си сложиха нови хора? Никъде.

Но явно за Прокопиев и медийната му машина за манипулации, истината няма никакво значение.