Българският посланик в Лондон Марин Райков опроверга информацията, че Посолството се опитва да ограничи броя на секциите, които ще бъдат разкрити във Великобритания. 

„Във връзка с достигнали до нас излишни спекулации и тиражирани директни манипулации, че Посолството се опитва да ограничи броя на секциите, които ще бъдат  разкрити, бихме искали да подчертаем, че това категорично не отговаря на истината.


Посолството е отправило предложение да започнем разчети с работна хипотеза за над тройно увеличение на броя на секциите спрямо предишните избори. През МВнР сме предложили да работим с очакване дори на 120 секции, а не на 84.

Това е нашето желание, но е ясно, че решението ще бъде само на ЦИК.

Това решение на ЦИК ще отразява броя на заявленията по места, но също и наличието на осигурени подходящи помещения и не на последно място - успешното или неуспешно набиране на съответен състав за всяка секция.

Никой не може да прекрачи закона. Най-малкото не и Посолството“, пише в позицията посланик Райков. 

Той подчертава, че навсякъде, където бъдат покрити законовите изисквания, ще бъдат разкрити секции и Посолството ще окаже пълно съдействие за това, както винаги го е правило.

„Призоваваме всички граждани да не се подвеждат по спекулации, а да се информират за нашите действия само от сайта на Посолството, или от официалната Фейсбук страница.

Доказали сме, че държим на пълната прозрачност и ви уверяваме, че ще продължим да го правим“, посочват още от българското посолство във Великобритания.