Мащабна полицейска акция срещу незаконното разпространение на наркотици проведоха вчера в Плевен служители от Първо и Второ управление на МВР. В хода на проверките бяха иззети канабис и хероин, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Вчера около 11 часа служители от Второ управление на МВР извършили проверка и претърсване в жилището на 21- годишен плевенчанин. В апартамента намерили в цигарена кутия 5 хартиени пакетчета с размери 1.5 Х 3 см и едно полиетиленово пликче със суха трева. Пакетчетата са иззети за лабораторни изследвания. 21- годишният е задържан за 24 часа. Допълнителна проверка установила, че срещу него има 11 заявителски материала за различни престъпления от общ характер – кражби, грабежи, телесни повреди, наркотици. Младежът има 4 криминалистически регистрации като първата е от 2005 година. По три съдебни дела има осъдителни присъди. Последната е от месец април 2007 година, по която е осъден на условно наказание в размер на 3 месеца с 3 години изпитателен срок за престъпления по чл. 194 от НК.
Около 12 часа същия ден в градинката на музей в центъра на Плевен служители от Първо управление на МВР извършили проверка на четирима младежи от Плевен съответно на 21, 25 ,  27 и на 28 години. До пейката, на която седели мъжете, имало плик със зелена тревиста маса. При направения полеви тест тревата реагирала като канабис. Теглото на намерената дрога е 100 грама. Канабисът е иззет за експертизи. Проверка изяснила, че 27 годишният плевенчанин е донесъл наркотика. До момента той не е осъждан и няма криминални регистрации. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.
Часове по-късно 23 -годишен е задържан с хероин в града. Около 16 часа на улица в Плевен е спрян за личен обиск криминално проявен младеж. В десния джоб на дънките си той носел три дози с хероин. Пакетчетата с прахообразното вещество за иззети за експертизи. Срещу 23 -годишния има заведени пет заявителски материала за кражби и грабежи. Има три криминалистически регистрации. Той е и два пъти осъждан от Плевенския районен съд. Първата му осъдителна присъда е с условно наказание за извършена кражба. Втората, също за кражба, е 3 месечно условно наказание с една година изпитателен срок. Материалите по случая са предадени в прокуратурата. Георги Стоянов /БЛИЦ