Жена, която се грижи за болното си дете в шуменско село, търси подкрепа за възстановяването на унищожения си от пожар дом, съобщава БГНЕС.

Севджан Мехмедалиева е личен асистент на своята дъщеря Хюлия, която страда от психично разстройство и мускулна атрофия. За да могат да се справят през зимата, двете делят стара кирпичена постройка в Браничево с възрастната майка на Севджан.


Снимка: БГНЕС

Поредният удар за тях идва през средата на ноември, когато в дома им в село Браничево избухва пожар. „Огънят падаше от тук, таванът беше с фазер, оттук падаше огънят, пламъци... Грабнах детето на гръб и – на инвалидната количка и на улицата“, разказва жената.

Огънят обхваща бързо старата сграда заедно с покъщнината. Там е и шевната машина на Севджан, с която тя успява да припечелва допълнително.

С пари от роднини и помощта на хора от селото и кметството, Севджан успяла да закърпи покрива на къщата.Средствата свършили дотам и в момента няма даже прозорци. Сега успява да изкара месеца с вересии в местния магазин и не престава да си мечтае за своя дом: „Трябва да успея, за да мога да се грижа за нея. Аз съм уморена, много уморена – безсънни нощи, сама за нея се грижа“.