Даваме луди пари за БИО продукти, които, за съжаление, са бъкани с консерванти. В това се увери млада майка, която в стремежа си да консумира полезни храни, си купила био боза от ръж, но впоследствие се оказало, че продуктът не е толкова биологично чист. 

Тя сподели в социалната мрежа как био бозата, престояла с дни отворена в хладилника й, по никакъв начин не е променила вкусовите си качества.


 
„Помня, че я отворих на 5 януари, един ден преди да й изтече годността, пих колкото пих, дадох на децата и останалото съм го прибрала.

Та така до вчера, когато я намирам в едно ъгълче и очаквам, разбира се, да се е вкиснала, вмирисала и шишето да каже поне лекичко бум (все пак седи отворена 2 седмици и то с изтекъл срок на годност).

Да де, ама не! Бозата миришеше прекрасно, осмелих се да я пробвам и вкусът й беше непокътнат, все едно току-що е отворена”, написа тя във Фейсбук групата „Майките на София”.


 
„Да плача ли, да се смея ли? Изглежда че не само има консерванти в бозата, ами май са и попрекалили.  И всичко това ни го продават на доста високи цени – та нали е био и е без консерванти”, възмущава се потърпевшата.

"Няма био на българския пазар. Проучете как се сертифицира даден продукт за БИО и ще разберете колко добър маркетинг имат всичките "био" продукти", съветва интернет потребителка. 

Друга дама добавя, че винаги й е било интересно колко вярват в произхода на БИО продуктите.