Самата изпълнителна комисия ще е по-активна, предизборният щаб няма да бъде концентриран в ръцете на един човек. Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ в студиото на Сутрешния блок на БНТ по повод гласуваната вчера оставка на Цветан Цветанов от ръководните постове в партията.

Цветанов досега беше шеф на щаба и изпълняваше всички координационни функции, сега този процес ще се поеме от повече хора. Самата изпълнителна комисия ще е и по-активната част от този процес. Отново ще има предизборен щаб, но за разлика от друг път това няма да бъде концентрирано в един човек, а ще бъде задача на повече хора. Когато повече хора се включат в определена дейност, тя се демократизира, дава се възможност за различни идеи, което може да се окаже положително, допълни Стоянова. 

Цветанов отдаде много от своите сили и личен живот за ГЕРБ, тази строителна работа вече е завършена, структурите функционират, така че смятам, че неговото отсъствие няма да повлияе негативно, заяви тя. 

Към изпълнителната комисия се създава етична комисия като помощен орган, която ще отговаря на обществените сигнали. Правата и задълженията на изпълнителната комисия са записани в устава, но за да се реагира на множеството сигнали, трябва да имаме подходящ отговор, каза още Менда Стоянова.

По думите ѝ структурата на етичната комисия не е фиксирана, на първо време ще бъде формиран екип от по-малко хора, с познания в различни области.