„Наслаждавайте се на хубавото време защото идва промяна“, за това предупреждава синоптиците от Meteo Balkans „(Метео Балканс“).

Днес дневните температури чувствително ще се повишат и максималните ще са между 6° и 11°. 

Промяна на времето очакваме вечерта и през нощта срещу петък. Тогава вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а с него ще започне да нахлува студен въздух. 

Облачността след полунощ бързо ще се увеличава и в Северозападна и Западна България ще превали - отначало дъжд, който бързо ще премине в сняг.
 През почивните дни ще бъде ветровито и студено. Облачността ще е по-често значителна. Ще има и превалявания от сняг, повече като количество в неделя.

Минималните температури в повечето места ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а в отделни котловинни райони при разкъсване на облачността - до минус 12 градуса.

Максималните температурите ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, на места в котловините на Западна България - до минус 5 градуса, съобщи дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева, цитирана от БТА.

В началото на следващата седмица от север-североизток ще нахлуе още една порция студен въздух. Ще бъде предимно облачно; на места с превалявания от сняг, по-съществени в планините и планинските райони.

Дневните температури в по-голямата част от страната ще остават под нулата и преобладаващите максимални температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а минималните - предимно между минус 11 и минус 6 градуса.

Към средата на следващата седмица температурите ще се повишат. Дневните температури в по-голямата част от страната в четвъртък вече ще са над нулата, а нощните - ще остават отрицателни. Ще преобладава облачно време. На места ще има и валежи от сняг, но ще са предимно слаби.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната