Министър Данаил  Кирилов разкри ще видим ли Васил Божков изправен пред българския съд.

В студиото на сутрешния блок на БНТ той поясни, че екстрадицията на скандалния бизнесмен е свързана с ОАЕ. Иначе, той сподели, че не знае точните маршрути на бизнесмена.

Относно това дали трябва да бъде разследван министър Владислав Горанов заради sms-ите с Божков, Кирилов заяви, че Прокуратурата само ще прецени.

Моята оставка винаги е на дневен ред. Но няма да я подам, защото информацията за оставането на мониторинга върху България е манипулирана, заяви още правният министър.

„Съгласувано извратиха информацията вестник „Сега“ и кръга на „Дневник“ и „Капитал“, каза още министър Кирилов.

„Това не означава, че след половин час или след час няма да имам основания да я подам“, допълни той. Кирилов обясни, че съобщението, че мониторингът на ЕК върху България остава, „цели манипулация между три инструмента“. Това са познатия досега механизъм на наблюдение, Европейският семестър, който не е приключил и новия механизъм за върховенството на закона.

„Ние сме вече на друго ниво, ние сме наравно с другите страни членки. Много други държави имат по-големи проблеми с върховенството на закона“, каза още Данаил Кирилов.

Министърът на правосъдието не пропусна отново да коментира председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Според Кирилов, отдавна имало условия той да подаде оставка, но от друга страна не трябвало да го прави, защото така щял да бъде излишно героизиран.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!