Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изригна мощно срещу избягалия от правосъдието хазартен бос Васил Божков.

"Изпечен дубайски лъжец, нищо друго не е той", заяви депутатът пред Нова телевизия по повод димките, които Божков хвърля от седмица.

"Няма никакви факти, въртим се около някакви записки, то не е заверено при нотариус. За мен е изключително подозрителен един човек, който си пази есемесите отпреди 2 години. Това говори за психиката на човека, за ченгесарско мислене", подчерта още Симеонов.

Лидерът на НФСБ обяви, че не е коментиран постът на Владислав Горанов. "Не съм уведомяван, че ще се извършва някаква промяна. Нямам такова усещане. Тези есемеси и коментирането на човек с 11 обвинения е несъстоятелно", коментира Симеонов.

В ефира на Нова той съобщи още, че няма да има ваучери за туризъм.

"Това, което ние предложихме, беше, че ще се прилагат ваучери като форма за насърчаване на туризма и като стимулиране на хора, които са работили на първа линия с коронавируса – медици, служители на МВР и РЗИ.

От ГЕРБ обаче в последния момент са изменили договорката", стана ясно от думите му.

В тяхното предложение е да се възползват от ваучери само в държавните почивни бази.

Относно действията му в защита на родния туризъм Симеонов каза, че подпомагането на бранша е негов личен ангажимент още от 2017 г., когато е бил вицепремиер. Смята, че той разбира от сектора, който е бил "цапардосан". Симеонов каза, че е категорично на позицията за шума в курортите.