Бляскавата Церемония за връчване на Наградите за полет в изкуството на Фондация “Стоян Камбарев” се проведе преди седмица в Централния Военен клуб, а тази вечер 29-ти април от 22:30ч. по БНТ ще достигне и до широката ТВ аудитория. Повторението на шоуто ще бъде на 1-ви май от 23ч. по БНТ 2.  Каузата е  уникална за нашите ширини.  А елитното общество, подкрепящо благородната мисия на Фондация ”Стоян Камбарев” е впечатляващо.Ето какво сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, в качеството си на Председател на УС на Фондацията:

 
“Вече 10 години, сбъдваме мечти. Това е привилегия, чест и огромна отговорност. Целта е ясна. Да се дадат криле на едни млади и много талантливи хора. Те са великолепни. Те дават смисъл. Те са нашето бъдеще. А зад всичко стои любовта и респекта към един култов театрален режисьор отлетял без време от този свят- Стоян Камбарев. И това има смисъл.

Тази Церемония е изключително вълнуващо и емоционално за нас събитие, затова и решихме да поканим близки до сърцето ни хора, за да сме заедно в този специален момент - създателите и почетните ни членове, верните ни партньори, приятелите ни, голяма част от номинираните и наградени млади творци през годините. Опитахме се да направим страхотен спектакъл, преплитащ кино, визия и музика, който от една страна да е елитен, но от друга забавен и високо рейтингов.Не мога да си представя 10 годишния рожден ден на Фондацията без Миро, който подкрепя младите ни таланти от самото начало. От една страна въздейства магически с енергията и харизмата си на публиката, от друга страна, той е важна част от живота ми и винаги ще го обичам безрезервно.На сцената до него беше изящната балерина Виктория Петрова и двамата оставиха наистина печат върху душите на всички с изпълнението си. Истински щастлива съм, че най-близките ми хора застават зад тази благородна кауза, която дава път на младите артисти. Бих отбелязала сериозната подкрепа на поп иконата Мария Илиева, която не само, че дари сума за реализацията на дебютния видеоклип на 15 годишното ни музикално откритие Сара Чакърова, но и предостави специален подаръчен бокс, включващ първото копие на виниловата си плоча за благотворителния ни търг.  Още една вдъхновяваща и любима личност бе важна част от събитието- феноменалният диригент Йордан Камджалов, с когото имаме конкретни планове за бъдещ съвместен голям концерт.

А за високия професионализъм и класа на водещия и част от семейството на Фондацията - Ники Кънчев, нямам думи. Той е безспорният майстор на Церемониите и ТВ шоу програмите у нас. Тази година, възникнаха непредвидени технически проблеми по време на шоуто. Благодарение на рефлекса и опита на Ники и на Миро, всичко се размина по възможно най-лекия начин.“


 
Зрителите ще се насладят и на атрактивните изпълнения на специалния гост от британската X Factor сензацията Дженифър Филипс в компанията на изумителния Алфредо Торес, с когото заформиха силен любовен дует. Важна част от шоуто е отредена и на музикалните открития на Фондацията със солисти класическата дива Мария Славова, акордеониста Георги Величков и виолиста Илина Илиева, заобиколени от прекрасните балеринки на примата Маша Илиева. А 15 годишната перкусионистка Сара Чакърова хипнотизира публиката с виртуозното си изпълнение.


 
Политическият, бизнес и културен елит аплодира сърдечно красотата, таланта и младостта: Президентите Росен Плевнелиев и Петър Стоянов с техните съпруги Деси Банова и Антонина Стоянова, Вицепремиерът Красимир Каракачанов, Кметът на София Йорданка Фандъкова, зам. кметът д-р Тодор Чобанов, зам. министърът на културата Румен Димитров, посланици и гости застанаха твърдо зад каузата на Фондация „Стоян Камбарев“ и тази година. От чужбина, ексклузивно за арт събитието, пристигнаха НЦВ Княгиня Мириам де Унгрия и легендарния Освалдо ди Сантис - 33 години президент на Twenty Century Fox Italy в компанията на г-жа Ива Иванова- уважаван консултант в сферата на световното кино. На галата присъстваха още много благородници и чуждестранни гости, сред които Принцът на Гана Кофи Уилямс, международното жури на Награда за кино 355 с продуценти и режисьори от Холивуд, Великобритания, сред които един от най-известните кастинг директори в света Марк Самърс, членове на Британския Парламент. Сред връчващите награди и официални гости бяха изпълнителните директори на верните партньори на Фондацията – банкерът Левон Хампарцумян, сем. Диляна и Спас Русеви, очарователната Нели Беширова, топ банкерката Виолина Маринова, бизнесмените Емил Кайкамджозов, Тим Курт, Фил Рот, Николай Неделчев, Деси Атанасова, Стоян Пенчев, Драгомир Трухчев, Звезделин Протопопов, Мирослав Николов  и много други.
 
Тази година голямата Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ грабна страхотния млад актьор Димитър Николов, а другите отличени бяха 15 годишната Сара Чакърова, художникът и визуален артист Деница Боева, операторът Теодор Фичев и театралният режисьор Петър Денчев.
По време на Церемонията, публиката гласува на живо за новото предизвикателство на Фондацията и така младият филмейкър Йордан Михайловски спечели първата Награда за Кино 355 в оспорвана надпревара с Стефани Райчева и Надя Тодорова.А какви точно награди и изненади получиха всички млади творци и кои още от  родните звезди, участваха в Церемонията, може да научите тази вечер от 22:30ч. само по БНТ.Събитието се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г
. Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева
 
Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев”  и Награда за кино 355 се проведе с официалното партньорство на УниКредит Булбанк и БОН МАРИН, основната подкрепа на АУРУБИС България, VIVACOM, ЕНЕКОД АД, Wilkinson Sword  и благодарение на НДФ “13  века България”, VON POLL Real Estate Bulgaria, PRODERMA, UFO Film and Television Studio, ARS Digital Studio, Технополис, винарска изба Катaржина Естейт, Prime Development, Red Devil Catering, Сладкарници “Неделя”, DEVIN, Merci, ядки Rois, VolkVision, New Events Vision, VIP Security, Активист 38,счетоводна къща РАН-Р. Дизайнер на Галата бе София Борисова. Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева

СНИМКИ: Иван Негревски и Параскева Георгиева
 

 
Вижте Дженифър Филипс в X FACTOR UK
 
Кратък филм за Фондацията