Те са сред нас - хора на възраст, които са изправени пред житейски трудности, с които не успяват да се справят напълно. Особено в настоящите времена, изпълнени с постояни повишения на цените на храните, енергията и др. Един от тези хора е дядо Николай. Виждаме го на снимка, придружена и от историята му, споделена в социалните мрежи, пише Глас нюз бг..

Той може да бъде открит в болница, която се намира във Велико Търново. Някъде край параклиса на лечебното заведение жена вижда възрастния мъж - облечен е с поизносени дрехи, а на краката с мрежести обувки. Спял на перваза.

Пред Невин разкрил, че е загубил семейството си, имал проблеми и с краката.

Помолил за едно кафе, за което дамата му услужила. Тя не оставала безучастна, а решила да сподели историята му във Facebook. Там, където може да открие още добротворци.

Ситуацията на Николай не оставя хората безучастни. Много хора искат да помогнат. Някои търсят социален дом, в който да бъде настанен. Други предлагат да помогнат с пари.

 Вижте публикацията на Невин А.:

"Здравейте. Това е дядо Николай, срещнах го преди няколко дни в болницата, докато спи на това място, на втората снимка. Вторият път ме попита имам ли стотинки за кафе, дадох му парички и си взе.

Днес отново го срещнах и му взех кафенце. Поговорих с него и ми разказа, че е останал на пътя. Загубил е семейството си и няма къде да живее. Има проблеми и с краката си. Моля, който може да му помогне. Мястото е параклиса в нова болница пред Детско отделение."

За часове откликват десетки. Някои изразяват тъгата си, а някои не се колебаят и търсят решения. Друга жена също споделя разговора си с дядо Николай. Пред нея той разказал, че има къде да спи, но в стаята му е студено. Нямало отопление.

"Току-що бях при дядото. Тук е и ми сподели, че има квартира около пазара, но е много студена и му трябва печка. Дадох му малко пари и една иконка. Ще следя публикациите и ако някой има възможност да му услужи с малка печица, ще е добре", пише Ирена. И.

Други граждани предлагат той да бъде настанен в социална институция. Като дори вземат нещата в свои ръце и търсят място.

"Отидох и уговорих за приемане в приют в Г.Оряховица за понеделник. Някой знае ли, дали дядо Николай е все още там? Ако има някой в болницата, да провери. Не съм в района, но ще бъда благодарна ако някой го докара в Г.Оряховица аз ще го поема", пише Цеци Д.

Времето ще покаже как ще се развие съдбата на възрастния мъж. А за радост на всички - в България добро има.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук