Вътрешният министър Младен Маринов се срещна с посланика на Германия Херберт Салбер и му благодари за съдействието на държавата му при задържането на предполагаемия убиец на 30-годишната Виктория Маринова, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Младен Маринов и Херберт Салбер отчетоха, че през годините са установени отлични взаимоотношения с Посолството на Федералната република в София. "Ценя високо постигнатия открит диалог и високото ниво на партньорство в областта на вътрешните работи”, заяви вътрешният министър и изрази благодарност към всички федерални институции, и по-специално на Федералната криминална служба и полицейските служби на Хамбург, Шлезвиг-Холщайн и Долна Саксония, за съдействието по задържането на извършителя на жестокото убийство в Русе. „Надяваме се, че екстрадицията му в България ще бъде факт в кратки срокове", посочи Маринов.

Приоритетите на двустранното сътрудничество, противодействието на организираната престъпност и корупцията, управлението на миграционните процеси, защитата на външните граници, и други теми от взаимен интерес ще са обект на разговори по време на предстоящата визита на Маринов в Германия на 22 и 23 октомври.