Уникална случка се разигра днес пред репортер на "Марица" след края на участието на Кирил Петков в парламентарния контрол. Премиерът напусна сградата през Централния вход и тръгна пеш към Министерски съвет, пише Марица бг. 

Докато пресичаше жълтите павета към БАН, до Кирил Петков и охраната от НСО спирачки удари около 20-годишна кола със софийски номер и странни разцветки.

Само в

снимки: Ивайло Йолчев, "Марица"

Човекът паркира буквално на лентата за движение, отвори стъклото и започна да разговаря с премиера. Заради шума от трафика, на няколко пъти Петков се навеждаше през отворения прозорец, за да чуе събеседника.

 През това време колите, завиващи надясно към "Александър Невски", търпеливо заобикаляха странната комбинация върху паветата.

Само в

Репортерът на "Марица" се приближил и видял, че шофьорът е около 40-годишен и работи за един от гигантите в доставката на храни. Събеседникът на премиера бил хвърлил сака с манджите на предната седалка, току пред Петков.

След 2-3 минутки разговор разносвачът на храна потегли, а Кирил Пенков продължи пеша към Министерски съвет. Той набра някой по телефона и пое с бодра крачка покрай Руската църква под невярващия поглед на минувачи, станали свидетели на любопитната случка.