Красавицата заминава за Китай в петък, където ще представи страната ни на Miss Model of the World 2008
21-годишната Христина Красимирова, която бе коронясана като първата Модел на България 2008 г., е в трескава подготовка за предстоящото си пътуване до Китай. Там красивата българка ще представи страната ни на 20-тото юбилейно издание на престижния конкурс Miss Model of the World 2008.
Броени дни, след като бе удостоена с приза и уникалната корона от бяло злато и диаманти от конкурса “Модел на България”, Христина получи и първото си сериозно предложение за професионална изява. Тя бе харесана от голяма импресарска агенция, с която подписа договор. Името й все още се пази в пълна тайна, тъй като агенцията ще стъпи официално на българския пазар до броени дни.
Междувременно Христина Красимирова се подготвя усилено за предстоящия моден форум, работейки със собствен екип от хореографи, стилисти и дизайнери. На конкурса тя ще се представи с официални ролки на модна къща Одета, обувки на българската марка Стил и ефектни бански костюми от Роси Стил.
Българският фолклор ще бъде представен по оригинален начин от модела, благодарение на уникална народна носия, изработена изцяло от плетива, която тя ще демонстрира на сцената.
Модел на България 2008 ще замине за Китай заедно с организаторката на конкурса ”Модел на България 2008” Веселина Ангелова, която ще бъде и член на журито на Miss Model of the World 2008. Според регламента обаче, тя няма да има право да гласува за българката.
Конкурсът ще се проведе на 23 ноември в Хонг Конг. За първи път на него претендентките за короната от всяка страна ще представят и своето знаме. Освен българския флаг Христина ще вземе със себе си други национални символи като българската роза, традиционните кукли и народни носии и др.

Светлана Славкова /БЛИЦ