Закръгленият мравояд от "Дай, България" насъска младите си мравоядчета срещу столичната кметица Йорданка Фандъкова и заместника й Боршош.
Кафявите бригади на "Дай, България" се чудиха какво да изровят от майката земя, за да го превърнат в кал и да го хвърлят срещу двамата управници.

Фандъкова трябвало да отговаря за липсата на детски градини, а Боршош за това, че карал лъскава кола, докато бил шеф на НДК. Преди месец съдът оправда Боршош, но това не е достатъчно за младите мравоядчета и те искат повторно разследване.

Само че преди да искат това и онова, е добре младите мравоядчета да погледнат какви ги вършат батковците им мравояди в Столичния общински съвет.

Първото, което поискаха мравоядите от Фандъкова с встъпването си на "Московска" 33, не беше план за детски градини, а служебни автомобили. По възможност лимузини, от по-скъпите. За да могат съветниците на Мравояда да возят телесата си на общинска издръжка.

Младите мравояди, които сега ровят срещу Фандъкова, е добре да си припомнят, че имат цели 7 районни кметове в столицата:

Трайчо Трайков е кмет на район "Средец".

Константин Павлов е кмет на район "Лозенец".

Димитър Божилов е кмет на район "Триадица".

Николай Александров е кмет на район "Оборище".

Георги Илиев е кмет на район "Слатина".

Петко Горанов е кмет на район "Студентски".

Ангел Стефанов е кмет на район "Овча купел".


Дали тази "великолепна седморка", която от 2 години е в местната власт, е построила и една детска градина? Или само получават месечните си заплати и се хилят самодоволно в просторните си кабинети?

Седмина едри мъже, а се крият под полата на крехката Фандъкова!

Безспорен  факт е, че Столичната община носи голяма вина за липсата на достатъчно места за малчуганите, но отговорността е и на представителите на "Дай, България".


Затова младите мравояди да наобикалят кабинетите на седмината си кметове и на охранения мравояд, преди да се снимат в абсурдни рекламни клипчета с нулева стойност.

Ивайло КРАЧУНОВ