Истинска еуфория се разрази в социалните мрежи след информацията, че най-богатият мъж на планетата и собственик на Twitter и Tesla Илон Мъск вероятно ще посети България през април следващата година, пише Телеграф.

Жителите на Белоградчик вече го очакват с нетърпение и дори са приготвили питката за посрещането му още от сега. Местните се надяват, че след посещението му ръководството на държавата ще се сети за тях и ще направи необходимото за подобряване на живота в Северозапада.

Мъск пристига в България? Запази си маса в белоградчишки ресторант СНИМКИ

В социалните мрежи се появиха колажи и мемета, които „показват“ местата, които Мъск ще посети като дойде в България. На една от илюстрациите се вижда как захапва цигара след няколко дни в Северозапада. Друго пък показва програмата му у нас. Сред „ангажиментите“ му са напиване със сливова ракия, участие в популярното предаване на Гала, превеждане на Twitter на български език и отваряне на завод на Tesla във Враца.

 

 

Виждаме най-богатият мъж и в столичния квартал „Надежда“. Пристигнал там, защото чул интересни неща от градския фолклор за него, но го бушонирали и им пуснал безплатен интернет. След това решил да мине през „Сухата река“, за да търси нотариус, тъй като в „Надежда“ нямало. А после отскочил до съседния "Хаджи Димитър", за  евтини парфюми с нарушена опаковка.

Той е подал заявление до столичния кмет Йорданка Фандъкова, че иска да изпробва марсохода си в кратерите на „Манастирски ливади“, показва друго изображение. Кметицата му отговорила да го входира на гише 14. Виждаме и неговото признание, че преди да посети Белоградчик иска да прекара една Нова година във Велинград.