От МВР разпространиха кървави снимки от вчерашния погром в София. БЛИЦ припомня, че вчера част от протестиращите се опитаха да щурмуват бившия Партиен дом. Погромът продължи и след това. Междувременно СДВР излезе с подробности за случилото се.

Сега от МВР дадоха още подробности за вчерашния погром, а освен това споделиха и снимки от случилото се.

"Малко след 22.30 часа се изостри напрежението пред сградата на Народно събрание - 2. Въпреки многократните предупреждения на полицията, се стигна до ексцесии.

Полицаи предотвратиха опит на протестиращи да влязат в сградата. Нанесени са щети на две врати.

Участници в протеста хвърлиха две бомби сред множеството, при което падна един от протестиращите.

Двама полицаи тръгнаха да му помогнат, и в този момент протестиращи започнаха да замерят полицейските служители с кутии и пликове с червена боя, камъни и бутилки. Служителите на реда бяха без защитно облекло, бяха нападнати и бити", разказа на извънреден брифинг заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Двама полицейски служители са потърсили медицинска помощ. Много други, които са били на първа линия пред сградата, са получили по-леки наранявания. Младият мъж е транспортиран за преглед в болнично заведение.

Задържани са шестима, чиято съпричастност ще се установява. Ще продължи разпознаването и на други участници в инцидента. На място се извършва оглед.

"Благодаря на колегите за перфектната работа. Полицията не желае да има безредици, отново призоваваме гражданите да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации", каза в заключение старши комисар Златанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!