Кралицата на бала на "Dancing Stars" Яна Акимова е отличена с 200 лв. награда от троянските общински съветници от ГЕРБ. Примата на шоуто на btv е внучка на кмета на Община-Троян и шеф на местното ловно сдружение Минко Акимов. Нейният дядо бе избран от квотата на ГЕРБ, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Трицифрената  премия на  Яна е от специален фонд за насърчаване на даровити деца. Той бе учреден от осемте троянски общинари гербери м.г., които си дадоха дума да го поддържат, като внасят в него месечните си трудови възнаграждения. Миналата година в навечерието на Великден осмината от ГЕРБ връчиха първите пет премии.
Тази година освен кметската внучка по 200 лв. ще получат още: Крум Крумов от СОУ "В. Левски", класира се първи в турнира "Национални дни на ключовите компетентности - културна осъзнатост и творчество"; Войден Божков от ОУ "Ив. Хаджийски", първи на олимпиада на тема "Руско-турската Освободителна война" и за активно участие в училищния живот; Силвия Докторова от НУ "Св. св. Кирил и Методий", златна и сребърна медалистка от Балканския шампионат по художествена гимнастика в Гърция; Минко Гечев от СОУ "Св. Климент Охридски" - за първото му място в Националното състезание по информационни технологии и Даниела Макнева – възпитаничка на СОУ "В.Левски", която заедно със своя партньор Димитър Стефанин ще представят България на Световното първенство по латино-американски танци за юноши старша възраст в Басано дел Грапа, Италия, тези дни.
Церемонията по награждаването се състоя в кабинета на дядото на Яна, с участието на осемте съветници от ГЕРБ, учители и журналисти. Кметът Минко Акимов заяви на призьорите: "Желая ви успехи! Да се изучите и да се върнете в Троян, защото той ще има нужда от вас!" Гергана Димитрова, БЛИЦ.