Попълнете търсена ключова дума или фраза

Направете добро първо впечатление с тези 7 елементарни трика

https://blitz.bg/obshtestvo/napravete-dobro-prvo-vpechatlenie-s-tezi-7-elementarni-trika_news618502.html Blitz.bg София, България 06 Авг. 2018, 12:54 1111 прочита 0 коментара
Първото впечатление е изключително важно. Вярно е, че то може да лъже, но все пак е от значение, защото може както да ви отвори, така и да ви затвори вратата под носа.
Когато започвате нова работа, когато се запознавате с някого или когато посещавате някакво събитие, вие представяте себе си пред част от обществото. Ако искате да бъдете харесани, одобрени и приети добре в конкретната ситуация, научете се да правите истински добро впечатление при първата си поява.

Облечете се по начин, който впечатлява 
„По облеклото посрещат, по ума изпращат“, нали така? В такъв случай винаги имайте предвид какъв е поводът. Внимателно съобразете облеклото си със случая. Адекватното облекло винаги прави добро впечатление. Не бихте могли да привлечете одобрението на новия си шеф, ако отидете с анцуг или скъсани дънки през първия си работен ден, например.

Усмивка! 
Няма по-сигурна и успешна стратегия от озаряващата искрена усмивка. Бъдете приветливи и се усмихвайте естествено. Имайте предвид, че някои хора са чувствителни към изкуственото и прекалено демонстративно позитивно поведение и могат да се подразнят от твърде изявеното ви старание. Другата крайност също не е никак препоръчителна. Не се мръщете и не гледайте враждебно. Това със сигурност няма да е във ваша полза.

Дами, пазете се: Българинът е най-големият мачо в Европа

Запомняйте имена 
Когато говорите с човек, с когото току-що сте се запознали, ще направите много добро впечатление, ако моментално запомните името му и го използвате по-късно в разговора. Хората обичат да бъдат ценени. Това гали егото и със сигурност ще ви спечели поне една червена точка.

Мислете за намеренията
Когато преценявате ситуацията, в която се намирате, обмисляйте намеренията си, целите, които сте си поставили. Искате да се сприятелите? Да разширите социалната си мрежа от контакти? Целите се в някакво професионално постижение? 

Изясняването на намеренията помага в много голяма степен, когато искате да направите добро впечатление, защото ви дава възможност да разберете в каква светлина да се представите.

Никога не правете тези 6 неща, ако не искате да го загубите завинаги!

Покажете интерес 
Засвидетелстването на интерес към отсрещната страна определено повишава позитивното мнение за вас като нова персона в конкретната ситуация. Никой не би одобрил враждебно и незаинтересовано отношение при запознанство, особено в работна среда.

Внимавайте какъв език използвате 
Много хора се злепоставят и правят ужасно първо впечатление, когато не си мерят думите. Употребата на лош език в изцяло нова обстановка крие много опасности, най-вече от отритване в самото начало. Мислете добре преди да говорите, ако наистина искате да се представите добре.

Забравете за лошото си настроение
Независимо, че не ви е до усмивки точно в този момент, щом ви се налага да попаднете в нова ситуация, в която трябва да защитите доброто си име и излъчване. Затова потиснете лошото си настроение и му се отдайте след това. Непознатите хора, с които ще се срещнете в такива ситуации, не биха възприели добре начумерения ви поглед.

Източник: az-jenata.bg

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам