Повече от интересен кандидат за титлата Master Chef на България се появи по време на кастинга. Той се казва Момчил и е бил дълги години сервитьор на президента. За година на Петър Стоянов, а после е обслужвал Георги Първанов цели пет години.

От 10 години той кара такси в София, но взе решение отново да е близо до кулинарията.

В сблъсък за бялата престилка той се изправи срещу Виктор. Двамата бяха заложили на авторски рецепти със скариди, с които да впечатлят журито.

„Виктор рискува повече и успя. Беше супер! Много, много, много добре беше. Това е едно от нещата досега, което ще ми остане в главата.“, с тези думи Александър Таралежков връчи бялата престилка на Виктор.

По време подготвянето на ястието си Момчил разказа любопитна история от сервитьорския си период.

Изненада

„Работил сък като личен сервитьор на президента. Имало е доста интересни ситуация. Една от тях беше с Владимир Путин. На официалната вечеря той реши, че иска люти чушки. Изненада ни. Нямаше откъде да намерим. Настана пълен хаос. Коли, патрулки тръгнаха да търсят люти чушки из София. Накрая Путин си изяде агнешкото без люти чушки“, разкри 43-годишният Момчил.

Той е започнал работа като сервитьор в резиденция „Бояна“ на 20 години.

Владимир Путин е бил в България три пъти досега. За първи път руският президент каца у нас през 2003 година.
Това се случи по време на първия му мандат.

Самолетът със знамето на руската федерация каца отново в София пет години по-късно. През 2008 година Владимир Путин посети България, за да обсъжда енергийни проекти.

Руският държавен глава бе тук и през 2010-а, откъдето си тръгна с кученце, дар от тогавашния премиeр Бойко Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук