След многото противоречиви сведения дали арестантът Николай Банев ще бъде пуснат да изпрати покойния си баща до вечния му дом, в крайна сметка вече е известно, че той е присъствал на траурната церемония в Хасково.Йордан Банев почина сутринта на 23 януари след дълго боледуване. Йордан Банев е бил изпратен достойно от фамилията – от сина си Николай Банев, който е бил под засилена охрана, от внука Николай Банев-младши и съпругата си Мария, от родителите и сестрата на Евгения Банева, както и от множество съграждани и съпартийци на покойния, пише Dir.bg.


СНИМКИ: "Булфото"

Старият Йордан Банев бе изпратен уважително и положен във фамилен гроб, където последно е бил погребан баща му – дядото на Николай Банев.

На траурната церемония са присъствали и управителите на комплекса "Русалка" на Баневи, както и на предприятието "Лемекон" - Елхово, преименувано на името на бившата съпруга на задържания бизнесмен в "Дочка Банева".

На страницата на Николай Банев във Фейсбук много приятели на семейство Баневи изказват съболезнованията си. В част от тях някои изразяват и солидарност с арестантите. Има и такива, които прогнозират "скорошна победа" на "делото" им?...

Семейството е организирало прощален обяд, в памет на покойника, в местен ресторант.