Нови извънземни са забелязали местните в село Ключ, съобщава в. "168 часа". Последният случай е само от преди 20-тина дни.
Населеното място нашумя в началото на 90-те години като територия, където често се появяват неидентифицирани летящи обекти. Селото и околностите му бяха проучвани от учени без ефект. Никой освен местните не можа да види извънземните.
Пришълците имали хоботи, три очи и седем пръста на ръцете, разказват очевидци.

"В момента сме свидетели на засилване на извънземните посещения, както беше преди 15-20 години. Старата история започва да се повтаря. Това едва ли е случайно", категорични са в Ключ.
Случайно или не, случващото се в селото съвпада с необикновено много подадени подобни сигнали от различни точки на света. Във Великобритания дори създадоха специална служба, която изследва зачестилите сигнали за НЛО. Руснаците пък изчислиха, че контакт с извънземни ще се осъществи в периода 2036-2050 година. Българските учени вярват, че това ще стане по-рано.
Кирил Якимов от с. Ключ твърди, че е имал най-близък контакт с представители на извънземните раси.
"Виждал съм пришълците. Последният път преди около месец точно на поляната над гората. Посещават ни периодично. Всичко започна в края на 60-те и началото на 70-те. С различни прекъсвания продължава и до днес. Последният път беше някъде около преди месец, някъде около 21 ч., вече беше доста тъмно. Разхождах се без определена цел. Видях светлина на поляната под боровата гора. Там имаше две същества. Доста страшни на пръв поглед. Местността беше осветена, въпреки че отникъде не се виждаше източникът на тази светлина.
Ръцете на извънземните са много по-дълги от човешките и почти опират земята. Имат по седем пръста на всяка ръка, еднакво дълги, около 20 сантиметра всеки. Кожата им е като направена от сребристо фолио. Ушите са дълги около 30 см и стърчат право нагоре. Главата е два пъти по-голяма от средната за нормален човек, формата й е овална. Две от очите са разположени почти както човешките от двете страни на лицето. Между тях се намира нещо като къс хобот. Очите са големи колкото яйце и са с тъмен цвят. Имат трето око на челото. На краката нямат пръсти, стъпалото е едно цяло", разказва Якимов.
"Извънземните искат да ни помогнат! Изпращат ни сигнали за предстоящи природни бедствия, катаклизми и други опасности. Прословутите кръгове в нивите са точно такива послания. Вече почваме да разчитаме някои от тях", категоричен е професор Лъчезар Филипов, директор на Института за космически изследвания в Българската академия на науките. /БЛИЦ