Тенко Красимиров Николов, изпълнителен директор на уеб хостинг компанията SiteGround е дарил на "Да, България" с лидер Христо Иванов и на ВОЛТ на Настимир Ананиев сумата от 480 000 лв. 

Информацията е публикувана в платформата на фондация "Стража", пише „Гласове”. Според източници на медията Тенко Красимиров Николов е брат на Траян Красимиров Николов, който влиза в управата на Nexo през 2021 г.

От SiteGround обаче опровергаха категорично тази версия. 

Бихме желали да заявим, че това е некоректно и невярно - г-н Николов няма брат, а също така и абсолютно никаква връзка с компанията Nexo!, посочи в писмо до БЛИЦ Вилиана Станева, PR на От SiteGround.

Припомняме, че вчера стана ясно, че служители на криптобанката Nexo са финансирали коалиция "Демократична България".  Даренията на служителите на Nexo, в която преди ден влязоха ДАНС и прокуратурата в разследване за пране на пари, са правени за участие в избори през миналата година, става ясно от отчетите на ДБ пред Сметната палата.

Общата дарена сума от служители на Nexo към ДБ е на стойност 100 000 лв.

Всички дарения са на стойност 20 хил. лв. Прави впечатление, че парите са давани от служители на сравнително ниски нива в криптобанката, чието лице е бившият депутат Антоний Тренчев.