През нощта срещу петък ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ в низините ще започнат да се образуват мъгли. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, по морския бряг малко по-високи. В петък, 15 декември, отново ще бъде предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, главно над Западна България.

През деня ще се появи юг-югозападен вятър, в Източна България до умерен, и дневните температури ще се повишат, по-съществено в планинските райони.
Вижте още новини от България

В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там по-ниски – около 10 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, в София около 13.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който през деня още ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха  - 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.