Служебният министър-председател Огнян Герджиков ще предаде на бъдещия премиер Бойко Борисов папка с препоръки и предложения. В нея ще бъдат включени и поставените проблеми от българите, които живеят в Западните покрайнини. Това каза служебният премиер след среща с българите в Босилеград.

Бъдещият премиер Бойко Борисов ще се вслуша в препоръките от папката, въпреки мнението му, че служебният кабинет е имал слабости, каза Огнян Герджиков.

„Така или иначе, аз смятам, че всички държавни мъже сме длъжни да надграждаме и аз смятам, че Бойко Борисов няма да откаже да приеме папката, която аз му подготвям и съм убеден в това”, заяви Герджиков.

В папката ще бъдат и най-важните въпроси за решаване в Западните покрайнини. Те са свързани с икономиката и образованието.

Огнян Герджиков

Герджиков заяви, че ще ходатайства, ако не всички, поне част от проблемите да бъдат решени.

Двамата заедно с първият министър-председател на Сърбия Ивица Дачичсе се договориха за съвместно управление на граничните пунктове.

Според Герджиков ние имаме голям интерес Сърбия по-скоро да стане член на ЕС, за да се развият допълнителните стимули между двете страни.