Специализиран екип от Сухопътните войски обезопаси и иззе невзривен боеприпас открит днес, 7 август, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Модул от 91 батальон от състава на 55-и инженерен полк Белене е бил задействан след получено искане за обезвреждане на корозирала мина, открита в местността Голак в землището на село Ветрен дол, Община Септември, Област Пазарджик.

На място военнослужещите са установили, че става дума за 82-мм мина с взривател, която е иззета и транспортирана на безопасно място.

Утре боеприпасът ще бъде унищожен.

Както БЛИЦ съобщи, днес в Щаба на ВМС  бе получен сигнал за открит в района на къмпинг „Добруджа“ метален предмет, наподобяващ двигател на противовъздушна ракета. Военнослужещите класифицират намерения предмет като стартови двигател на противовъздушна ракета PANCIR – C1. 

В събота следобед бе подаден сигнал и за открит предмет на плажа Вромос край Черноморец. Той е бил на сушата и е наподобявал противопехотна или противотанкова мина. След разузнаване на военнослужещите от Военноморската база в Атия е установено, че предметът е противотанкова мина, корозирала, без взривател.