„Кирил Петков има страхотен потенциал. Мисля, че той ще заеме своето място в следващия кабинет”. Това каза в ефира на NOVA NEWS Георги Гвоздейков от ПП. Той обаче заяви, че това не е обсъждано.

На въпрос коя ръчна спирачка ще се наложи ПП да дръпне, за да вземе завоя с мнозинството в парламента, за да има нов кабинет с техен мандат, Гвоздейков, който е бивш рали състезател, коментира: ”Все още текат преговори. На път сме да осигурим мнозинството. Не  е толкова важно за нас като ПП, а за държавата да има стабилно мнозинство, за да продължи работа новото правителство”.

Всеки, който работи, допуска грешки, призна той. Но пък ПП ще извлече поуки още в следващия етап следващата седмица, посочи Гвоздейков.

Според него ако мандатът на Асен Василев се провали и мандатът бъде даден на ДБ, допусна, че не е изключено да ги подкрепят. По думите му: "Ако намерим необходимата подкрепа, продължаваме. Ако не, отиваме на избори".

В коментар на позицията на коалиционния им партньор БСП за изгонването на руски дипломати той изрази недоумение как една политическа сила може да държи толкова на една държава и да поставя ултиматуми, включително и на ПП.