"С това шоу не съм чувал нищо, което се случва в парламента. С тези несериозни работи, които се случват. Тези хора вече си правят предизборна кампания.

Не мога да проумея как се руши България пред очите ни в момента! Не искам да ги коментирам вече" - това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски на влизане в парламентарната зала.

"Това, което правят в момента колегите в парламента - че не могат да изберат председател, че не може да тръне парламентът, ние рушим държавността и отново почваме да търсим спасители", допълни той.

"Те няма да се явят. Нека всички колеги да излязат от транса, в който са! Да разберат, че рушим държавата. Да бъдем отговорни към хората. Парламентът трябва да тръгне. Дали ще има, дали няма да има правителство, е тема след това", призова Пеевски.

"Да се извърви конституционната процедура на мандатите. Ако не се случи - има избори. Но нека си извървим нещата. Да се опитаме да направим едно нормално евроатлантическо правителство! Да запазим пътя на България, а не да я подарим на Путин!

Помнете днес, ако това не го направим, подаряваме България на Путин", заяви председателят на ДПС.