Притесненията около сезонния грип и коронавируса се усилват. Здравните власти насърчават при възможност да работим от вкъщи и да ограничим социалните си контакти, пише Флагман бг. 

Първата ни мисъл беше: "О, прекрасно, имаме повече време за любимите си хора!"

След това свалихме розовите очила и в съзнанието ни се прокрадна: "О, не! Как да оцелеем под един покрив със семейството си, без да се избием?!"

Да работите от вкъщи заедно с партньора си има много положителни страни, но заедно с това носи редица битови предизвикателства. При невнимание и неглижиране на проблемите това може да направи пребиваването ви в една стая същинско изпитание!

Вижте как да осигурите продуктивна и спокойна обстановка вкъщи. За да направите дистанционния си работен ден още по-продуктивен, а връзката ви - все така хармонична и окриляваща:

1. Поставете си граници.

Не премълчвайте, че нещо смущава концентрацията ви, защото рано или късно ще го изразите под формата на пасивна агресия. Понякога "Може ли да си сложиш слушалки?" е повече от достатъчно, за да възстанови спокойствието в дома ви. 

2. Осигурете си лично пространство.

Разпределете си пространството в дома и направете импровизирани домашни офиси. Например ти можеш да работиш в кухнята, а той - в хола. В случай, че нямате достатъчно стаи на разположение, нека всеки от вас избере свое "ъгълче", в което да организира всички необходими вещи.

3. Изгответе си график.

Наложете си стриктно работно време, обедна почивка и час за вечеря. Това ще ви помогне да синхронизирате графиците си и да се съобразявате със задълженията на партньора.

4. Запазете романтиката.

Не забравяйте за онези малки мили жестове, които предизвикват усмивката ви и зареждат с положителна енергия. Това, че сте постоянно заедно под един покрив, не означава, че не можете да планирате традиционната си среща след работа.


Разликата е, че вместо в шумно заведение в центъра на града сте на дивана пред телевизора. И в това няма нищо лошо!