Пиян шофьор, седнал зад волана с 2,67 промила алкохол, е предизвикал катастрофа в близост до избирателна секция в Каспичан, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Полицейски служител, ангажиран с охрана на изборната секция, е станал свидетел на пътния инцидент.

Малко преди 12.30 часа днес, пред една от секциите в Каспичан, водач на лек автомобил "Фолксваген Поло" ударил лек автомобил "Тойота". Между водачите възникнал спор.

На място е повикан екип на "Пътна полиция".

Водачът с отчетени 2,67 промила алкохол е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е бързо производство.

Още един водач е установен да шофира след употреба на алкохол днес. Малко преди 13.00 часа екип на "Пътна полиция" спрял за проверка водач на лек автомобил "Ауди 80", който се движил в село Радко Димитриево.

Шофьорът - 46-годишен жител на село Салманово, бил във видимо нетрезво състояние. Тестван е с дрегер, който отчел 2,04 промила алкохол в издишания въздух.

Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.