България показа, че има модерна европейска държава, с която може да се гордее навръх Великден. Мерките, които взе полицията за обезпечаването на входовете и изхода на София и областните градове, бе желязна.

Служителите на реда се държаха изключително възпитано и търпеливо с всички наши сънародници, които решаваха да преминават през КПП-тара, и не допускаха нередности.

Затова униформените на първа линия и техните началници в МВР заслужават голяма благодарност и уважение. Със своите действия те показаха, че не отстъпват по нищо на своите колеги от Испания, Италия, Франция и Великобритания.

Паралелно с това голямо уважение заслужават у българските духовници, които не затвориха църквите на най-светлия празник и показаха, че Бог е навсякъде около нас.

Духовниците бяха подпомогнати в святото си дело по провеждане на литургиите и от полицията, която обезпечи по най-добрия начин богослуженията.

Всичко това идва да покаже, че българският народ е изключително дисциплиниран и обединен във великите Господни дни, което ще даде на България много сила и оптимизъм в борбата срещу COVID-19.
 
 
Ивайло КРАЧУНОВ