От няколко месеца насам, цялото грантово войнство от продажници на националните ни ценности и интереси, начело с проваления председател на „ДаЙ България“ Христо Иванов, масово се втурна да защитава банкера-беглец Цветан Василев и авера му Емилиян Гебрев, опитващи се да овладеят „Дунарит“ и да дискредитират правителството и икономическия министър, защото са си позволили да сложат прът в крадливата им схема.

Държавата обаче този път се намеси адекватно, като освен Василев, който вече е подсъдим за присвояване на 2.5 млрд. лева от парите на вложителите в КТБ, Гебрев също се сдоби с обвинение, заради участието си в престъпната група за незаконно придобиване на русенското предприятие. Фирмата на Гебрев „Емко“ пък се оказа с отнет лиценз, заради допуснати груби нарушения на правилата за съхранение на военна продукция.
 

Скандалният бизнесмен Емилиян Гебрев

Вместо обаче да апелират за спазване на законността и защита на държавния интерес, включително като бъдат премахнати посредниците-фактуристи като Гебрев, застанали на входовете и на изходите на държавните заводи от военно-промишления комплекс и ощетяващи националния ни бюджет, Христо Иванов и присъдружните му партии и грантово зависими НПО-та на хранилката на „Америка за България“, видяха в скандала нов повод за атака по държавността, дестабилизиране на изпълнителната власт и извличане на дивиденти за приятелите им Цветан Василев, Иво Прокопиев и Огнян Донев.
 

Цветан Василев продължава да е беглец от правосъдието

Интересно обаче как биха погледнали американските спомоществователи на кохортата от български „грантаджии“, на факта, че публичните средства на американските данъкоплатци се разходват в България, за да бъдат защитавани закононарушители като Гебрев. Още повече, че именно за фирма „Емко“, наскоро беше публично оповестено, че е попаднала в забранителния списък на Държавния департамент на САЩ за сделки за оръжие с американски фирми.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!