Нова порция жлъч и отрова изсипа с голямата лопата във Фейсбук лицето Илиян Василев. Отровата отново е предназначена за депутата и издател на "Телеграф медиа" Делян Пеевски, когото Агент Сашо/Драган на ДС клевети по традиция на всеки 5-6 дни, пише "Монитор".

Специалният коментатор на „Фрогнюз”, а съответно и на спонсора на сайта на Огнян Стефанов – Цветан Василев, отдавна не може да изненада публиката с нивото си на компетентност, защото е от онези, които се имат за експерти по всичко.


А на практика никога не са в час, заради огромното си самочувствие и манталитета. Тези характеристики описват добре бившия агент на ДС Илиянчо, който според случая е ту енергиен експерт, ту пък политолог, те рувенннн.

Останалите агенти – като Огнян Стефанов, си имат по един псевдоним. На корпулентния създател на сайта „Фрогнюз” агентурното му име е Академик. Илянчо обаче е специален и затова се подвизава веднъж като Агент Сашо 11, и втори път като Агент Драган.

Досиета за него имат и МВР и ДС. Вербуван е от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. За разлика от други агенти на бившата ДС, които направиха опит да изперат миналото си и се представяха за жертви на предишния режим, сътрудничили по принуда, Василев е бил особено ентусиазиран от дадената му възможност да се включи към екипа от доносници и клеветници. 

По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.

Днес активистът с двойното агентурно име не може да се раздели амплоато си и продължава да сее жлъч и омраза. Полето му за изява е Фейсбук.

Славещият се с апетита си Агент Академик, се облизва, надушил поредния пост срещу депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски. Топъл-топъл, като кроасан, изваден току-що от фурната, той прихваща фейка още във въздуха и лакомо го поглъща чрез сайта си.

Този път обаче фалшивата новина му присяда, защото е обилно напоена с отрова, така както агентите на ДС го умеят. Сашо 11/Драган сервира на побратима си - Агент Академик, истински буламач, в който е набутал „Булгартабак”, местните избори, пазари в Близкия изток, оръжейни предприятия.

Голямата грешка на Агент Сашо 11/Драган е, че е заложил на термин, който се връща като бумеранг при него. „Токсичен” е дума на годината за 2018 г. според Оксфордския речник. Речникът определя „токсичен” като „отровен”, „много лош, неприятен и вреден”. Думата е използвана за първи път около 1600 г. и идва от латинското „toxicus”, което значи "пълно с отрова".

През 2018 г. определението „токсичен” се е използвало, за да опише най-вече „химикали” и „мъжественост”. Смята се, че в обществото се налагат нереални и вредни стандарти върху мъжете. За пример се дава серията от обвинения в сексуален тормоз срещу много влиятелни мъже в Холивуд.

Токсична е и средата, в която бившите агенти на Държавна сигурност се представят за експерти, отравяйки всичко и всеки, до когото се опрат. Средата, на която Агент Сашо/Драган дължи кариерата си. Може би затова той не може да излезе от агентурния си образ.